Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Καμμένος… Ακύρωση των μνημονίων… Συνεργασία και με ΣΥΡΙΖΑ


Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, των μνημονίων αλλά ακύρωση τους. Τα μνημόνια είναι άκυρα, αντισυνταγματικά, αλλά και αντιευρωπαϊκά, χρησιμοποιώντας, ως επιχείρημα και τις απόψεις του συνταγματολόγου κ. Κασιμάτη.
Ως προς τα διλλήματα ευρώ η δραχμή απάντησε ότι  «Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», αναφερόμενος δε στον κ. Σαμαρα είπε…« ότι εκείνος που εκβιάστηκε, που άλλαξε θέση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ που τώρα με τα ίδια μέσα απειλεί το λαό» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν απειλείται».
Τόνισε ότι τα εισοδήματα των εργαζομένων, θα επανέλθουν στα προ μνημονίων, αφού  τα χρήματα  που κόπηκαν από τα μέτρα (3 δις) απουσιάζουν από την αγορά που βάζει λουκέτο. Στην ερώτηση που θα βρεθούν τα χρήματα αναφέρθηκε, στα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης που είναι 85 δις έναντι 50-54 δις που είναι μισθοί και συντάξεις…
Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως μπορούν να τα βρουν στο οικονομικό πρόγραμμα, αλλά χρειάζονται υποχωρήσεις σε ακραίες, όπως τις χαρακτήρισε απόψεις, για τα εθνικά θέματα.
Για το ΠΑΣΟΚ  είπε άτι «τόλμησε ο κ. Βενιζέλος να ρωτήσει που βάλαμε την υπογραφή μας και την ίδια στιγμή ήταν εκείνος που στην εξεταστική υπέγραψε την αθώωση του κρατούμενου σήμερα Ακη Τσοχατζόπουλου».
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υπογράψει τη σύμβαση με τη Siemens και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν δημόσια ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει η σύμβαση δεν θα υπογραφεί.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο EFSF δεν έχει δώσει χρήματα για να δανείσει την Ελλάδα αλλά εγγυήσεις σε έγγραφα, ενώ τα έσοδα από το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων έχουν καταρρεύσει.
Τέλος αναφέρθηκε στην ζώνη ΑΟΖ, και επισήμανε την πολιτική που ακολουθεί η Κύπρος σε αυτά τα θέματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου