Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αυτή είναι η εντολή της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού

Αυτή είναι η εντολή της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού
Του ΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ (Γεν. Γραμμάτεα Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων)
Μπορεί μια χώρα να ζήσει χωρίς δάνεια να αρνηθεί τον δανεισμό. Προφανώς όχι.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύετε από το γεγονός ότι όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν δάνεια.
Το ζήτημα είναι με ποίους όρους γίνεται αυτός ο δανεισμός. Ποια είναι η κόκκινη γραμμή.
Κάθε δάνειο θα πρέπει να διασφαλίζει, την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, τον εθνικό πλούτο και το βιοτικό επίπεδο ενός λαού.
Αυτά όλα περιγράφονται στο σύνταγμα μας και διασφαλίζουν ότι η χώρα δεν είναι δυνατόν κάτω από την πίεση δανειακών αναγκών να μετατραπεί σε μπανανιά, αποικία, προτεκτοράτο η σε δορυφόρο άλλων χωρών.
Αυτή την κόκκινη γραμμή παραβίασαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ με την ψήφιση των μνημονίων. Στο όνομα της δήθεν χρεοκοπίας τα κόμματα των τραπεζών δεν δίστασαν να ψηφίσουν τα μνημόνια, χωρίς ντροπή με όρους που παραβιάζουν το σύνταγμα και μάλιστα με την ρήτρα του Αγγλικού δικαίου. Και αυτό επέβαλαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. που δήθεν ανησυχούν τώρα για το χάος και την άνοδο των ναζιστών.
Αυτή η παραβίαση έδωσε τροφή (και ας κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν) σε δήθεν εθνικό-πατριωτικές, ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες και οργανώσεις να αναπτυχθούν, νομιμοποιούμενοι να μιλούν για προδότες και δοσίλογους.
Ο φτωχός, βασανισμένος Ελληνικός, στο όνομα της αξιοπρέπειας, της διασφάλισης της  εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας έστειλε στα τάρταρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ που δίχως ντροπή ψήφισαν τα μνημόνια. Και αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Να θυμίσουμε στα ΜΜΕ και τα κόμματα των τραπεζών, που ορίζουν ως κόκκινη γραμμή την ευρωπαϊκή πορεία και το ευρω, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια εποχή που ο στρατός ήταν διαλυμένος, υπήρχε ο κίνδυνος εξ ανατολών, στο όνομα της  εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας έβγαλέ την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
Πιέζουν σήμερα την αριστερά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα παπαγαλάκια τους, ο ΣΕΒ , οι τροικανοι, οι τραπεζίτες, ότι η κόκκινη γραμμή για μια κυβέρνηση  είναι η παραμονή στη ΕΕ και το Ευρω.
Λάθος καταλάβατε Κύριοι. Το μήνυμα που έστειλέ ο λαός μέσω των εκλογών  είναι ότι δεν διαπραγματεύεται  τα ζητήματα  της εθνικής ανεξαρτησίας, την λαϊκής κυριαρχίας, του εθνικού πλούτου και το βιοτικού του επίπεδο ακόμα και αν το τίμημα είναι η έξοδος από το Ευρω και την Ε.Ε. Αυτή είναι η εντολή της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού
Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή και αυτή όρισε με την ψήφο του ο περήφανος Ελληνικός Λαός. Ο οποίος γνωρίζει ότι είναι ψέμα ότι θα μας διώξουν από την Ε.Ε. και το ευρω, γιατί τότε  θα πρέπει να διώξουν και κάθε λαό που υπερασπίζεται την εθνική του Ανεξαρτησία, όπως τους Γάλλους που καταψήφισαν το Ευρωσύνταγμα, τους Ιρλανδούς, τους Ισλανδούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους.
Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα, για πολλούς και διάφορους λόγους , που ο κυριότερος είναι , ότι αν διώξουν μια χώρα, που υπερασπίζεται το σύνταγμα της και την εθνική της ανεξαρτησία , τότε θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, με τον κίνδυνο της διάλυσης αυτής της Ε.Ε. και της μετατροπής της, σε πραγματική Ένωση των Λαών και όχι των τραπεζιτών.
Με αυτή την κόκκινη γραμμή πρέπει να πορευτεί η Αριστερά, διώχνοντας τις φοβίες, τους εκβιασμούς, τα ψευτοδιλήμματα.
Και ορθά, κοφτά σε πρώτη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ότι πρώτο σημείο – απαράβατος όρος για κάθε συζήτηση είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του Μνημονίου.
Γιατί αυτός ο όρος διασφαλίζει την εντολή του Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου