Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...

ΟΥΣΤ  ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ....
ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...
Η ομιλία της Χάικε Χένσελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

συνταγμα τώρα live

Αλήθειες και ψέματα της κρίσης…(με αφορμή την επιστολή του Π. Κωστόπουλου)

Διαβάζοντας την επιστολή του Πέτρου Κωστόπουλου και την εκδοχή του για την κατάσταση στα ΜΜΕ αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δούμε….Σάπιο πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένοι επιχειρηματίες, ψεύτικος κόσμος lifestyle, ένας βούρκος…και ο λαός να υποφέρει, να εργάζεται και να χρωστά  σε όλους αυτούς. ..Ένα «σάμινα» χρειάζεται (θα είναι λίγο μικρό για να τους χωρέσει όλους αυτούς ) ανοιχτά της Ψυτάλλειας…Στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό δεν υπάρχουν αισθήματα Πετρό…και αυτό έχουμε  την υποψία ότι το γνώριζες πολύ καλά . Μόνο που τότε ήσουν από πάνω…και σαν μαλάκας τους βοηθούσες…βέβαια συγκεκριμένοι τραπεζίτες, πολιτικοί και επιχειρηματίες είναι, για πολύ συγκεκριμένους λόγους πάντα από πάνω. Αυτοί που είχαν παρτίδες μαζί τους, πρέπει τώρα να τους αποκαλύψουν (μαζί με όλες τις βρώμιες τους) και να τους παραδώσουν στο λαό…για πολύ συγκεκριμένους λόγους…
Μαζί με την ευχή  όλοι οι εργαζόμενοι στον τύπο να σταθούν στα πόδια τους…ξεχωρίζοντας την ήρα από το στάρι…
Η επιστολή έχει ως εξής :
«Φτάνει μια μέρα, στη ζωή κάθε άντρα, η στιγμή του απολογισμού. Τώρα είναι η δική μου. Είναι πια προφανές ότι η ΙΜΑΚΟ δεν μπορεί να συνεχίσει κατ’ οποιονδήποτε τρόπο να λειτουργεί όπως συνέβαινε επί 17 συναπτά έτη. Αυτό σημαίνει ότι εγώ απέτυχα -έστω κι αν οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του Τύπου είναι “δολοφονικές”. Ο τζίρος των περιοδικών έχει πέσει μέσα σε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

το μέλλον ειναι εδώ- πορεία μαθητών παγκρατίου-και στα Γιάννενα

Αυτή η γενιά θα τους ανατρέψει για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση....ΠΡΟΤΑΣΗ ...αύριο τα συνδικάτα και οι πολιτικές οργανώσεις έχουν συγκέντρωση στο σύνταγμα 16:00 ...ας μπουν μπροστά τα σχολεία και οι μαθητές (και αν το προσπαθήσουμε μπορεί και να είναι χιλιάδες )....δείτε το βίντεο είναι καταπληκτικό....Αν θέλετε σχολιάστε την πρόταση μας...

και αυτο...
Με ένα απίστευτο περιστατικό,σημαδεύτηκε η σημερινή παρέλαση στα Γιάννενα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον Τούρκικο Ζυγό .Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης,μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων,γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατά "Είστε Μαλ..ς"!!!Η απίστευτη κίνηση των μαθητών-η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-,εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο,ο οποίος αποχώρησε  όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων,αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση
πηγη: http://epirusgate.blogspot.com/2012/02/blog-post_9186.html
βρήκαμε αυτο το βίντεο στο you tube έχει πολύ ενδιαφέρον ...δείτε το...δεν ξέρουμε τους δημιουργούς του...εαν γνωρίζετε κατι παρακαλούμε για ενημέρωση

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

live-Είμαστε όλοι Έλληνες-κατα της ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας

Είμαστε όλοι Έλληνες
Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς
Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.
Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.
Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης.
Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.
Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.
Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!
Η κινητοποίησή τους χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.
Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και συγκεκριμένα η Γαλλική κυβέρνηση, είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι'αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του "χρυσού κανόνα" στα συντάγματά μας.
Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.
Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Αφήστε τον PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!
Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, Σάββατο 18 Φλεβάρη ραντεβού στο δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων στις 14.00.
Καλέσματα για αντίστοιχες δράσεις:
Γερμανία, Αυστρία , Βέλγιο Δανία, Ισπανία, Η.Π.Α, Φιλανδία Γαλλία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία κ.α


Η πρώτη σελίδα της Humanite τώρα...ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η πρώτη σελίδα της Humanite τώρα...(κείμενο υπογραφών)
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.
Υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό. Η Ελλάδα επισημαίνουν «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.
Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 .

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (από http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/)
 Συνάδελφοι επειδή τουτη την ώρα δεν είναι δυνατη η συνελευση  σας ενημερωνω για τα οσα μας ειπε η εκδοτρια κ. Μάνια Τεγοπούλου  σχετικά για το απεργιακο φυλλο, που θα κυκλοφορησει  αυριο Τεταρτη 15 Φεβρουαριου, σε συναντηση που ειχαμε οι εκπροσωποι μαζι της  το απόγευμα.
Εξαρχής είπε ότι  είναι αντιθετη με την πρωτοβουλια και μας δήλωσε κατηγορηματικά οτι:
-Θεωρει οτι η έκδοση του απεργιακού φύλλου ειναι εχθρικη ενεργεια που στοχο εχει να κλεισει την εφημεριδα. Επίσης, οπως μας ειπε,  θεωρεί ότι είναι εχθρική ενέργεια και το γεγονός οτι διεκδικουμε τα δεδουλευμένα μας
με την "κατάσχεση εις χειρας τριτων", προς εκτέλεση της αποφασης των ασφαλιστικών μέτρων.
 -Είπε ότι θα κανει χρηση ολων των δυνατοτητων που της παρεχει ο νομος, για να εμποδισει την εκδοση του απεργιακού φυλλου αλλα και να στραφεί εναντίον μας.
 -Υποστήριξε ότι με την εκδοση αυτου του φυλλου εμεις ως απεργοι θα εργασθούμε για ένα αλλο εργοδότη, με άλλο ΑΦΜ που χρησιμοποιεί  στον τιτλο το ονομα της "Ελευθεροτυπιας". Εδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ΑΦΜ στην εταιρεία που θα μας εκδώσει και στο που θα πάνε τα έσοδα που θα προκύψουν.
 Οι εκπρόσωποι της απαντήσαμε οτι:
 -Δεν ειναι εχθρική ενέργεια η έκδοση ενος απεργιακού φύλλου, που στόχο έχει: Να κάνει γνωστό σε ολους το προβλημα μας, να επανασυνδεσει τους αναγνωστες με τους απεργους εργαζομενους και την ενημερωση που αυτοι παρεχουν μέσω της "Ελευθεροτυπίας". Ξεκαθαρίσαμε οτι δεν ειναι ανταγωνιστικό φυλλο και δεν έχει στόχο να υποκαστήσει την εφημερίδα ούτε πολύ περισσοτερο να την κλείσει. Αντιθετως οι εργαζομενοι θελουμε να μεινει η εφημεριδα ζωντανη. Το απεργιακό  φυλλο σε τούτη την φάση και μετα απο 50 μερες απεργιας δινει μηνυμα στους αναγνώστες ότι είμαστε παροντες.
 -Η λεγόμενη "κατάσχεση εις χείρας τριτων" ειναι η μόνη ασφαλής νομική ενέργεια για να μπορέσουμε, να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας μετά απο εξι μήνες που δεν πληρωνόμαστε.
 -Η δανεικη χρηση του ΑΦΜ ειναι παγια τακτική, απεργιακων φυλλων προκειμένου, να διανεμηθουν μεσω του πρακτορείου. Εχει χρησιμοποηθεί στο προσφατο παρελθον κι απο αλλα απεργιακα φυλλα (π.χ Η Απογευματινη των εργαζομενων".
 Στη συναντηση ηταν οι: Πανος Σωκος εκπροσωπος των συντακτων,  Φώτης Παναγόπουλος εκπροσωπος των τεχνικων, Σωτηρης Νικολοπουλός εκπροσωπος των διοικητικων και Σταματης Νικολοπουλος μελος της εργασιακης επιτροπής (μελος και του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ).
πηγη:http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

LIVE FROM GREECE-πανω απο 100.000 κόσμος τώρα...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ!!! (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΧΗΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ , ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ...ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
δειτε ζωντανα...
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&type=&mid=110
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1377247
http://news247.gr/ellada/politiki/o_laos_sto_suntagma_to_mnhmonio_2_sth_voylh.1637805.html

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ....Θα είμαστε εκεί και θα μεταδίδουμε ότι νεότερο...
Καλούμε τους Βουλευτές της Αριστερας να ενωθούν με τον κόσμο στο Σύνταγμα...
Η τρομοκρατία στη βουλή η Δημοκρατία στους δρόμους....

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 5μ.μ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG,F/B NA ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ! ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ Ή ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ .

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 5μ.μ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ)
ΚΑΝΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΟΛΟΥΣΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...

Επείγονται να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και τα μέτρα του μέχρι την Κυριακή, για να ξεμπερδεύουν με τις λαϊκές αντιδράσεις!
 Θα τους αφήσουμε;

Εργαζόμενε, επαγγελματία, άνεργε
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου έχει συμφωνήσει με  ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφάλαιο (ΣΕΒ, Τραπεζίτες κλπ) για την καρατόμηση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας και την υποθήκευση του μέλλοντος και των παιδιών μας και επείγονται να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, το προσύμφωνο της δανειακής σύμβασης, μέχρι την Κυριακή ή την Τρίτη για να ξεμπερδεύουν με μας.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κουβέλης σαν καλόγερος εξομολογητής και η ΔΗΜΑΡ ως κολυμβήθρα του Σιλωαμ

Παραθέτουμε δυο κείμενα που αφορούν την ΔΗΜΑΡ. Το πρώτο  αποτελεί και κουίζ για ποιος το έχει γράψει, από αυτούς που παρακάτω έχουν υπογράψει κείμενο εκλογικής στήριξης της ΔΗΜΑΡ και όχι μόνο.
Δυο σχόλια μόνο. Καταλαβαίνουμε τις μεταγραφές στον χώρο του ποδοσφαίρου, το κάνουν για τα λεφτά. Στην Ελλάδα δε, πολλοί διεθνείς ποδοσφαιριστές , ήρθαν στα γεράματα  μόνο για την κονόμα. Σε αρκετές περιπτώσεις ζημίωσαν και κατέστρεψαν οικονομικά και αγωνιστικά ομάδες.
Το ερώτημα είναι, ποιοι είναι οι λόγοι της μεταγραφής των παρακάτω «αριστερών»; Τελικά ο Κουβέλης  μας φαίνεται σαν καλόγερος εξομολογητής και η ΔΗΜΑΡ ως κολυμβήθρα του Σιλωαμ
Ρε παιδία στα εξήντα και κάτι δεν βαρεθήκατε…τόσες και τόσες «αναμοχλεύσεις»…
Έχουμε δε την εντύπωση ότι ο κόσμος (και ας λένε οι δημοσκοπήσεις) όλους και όλα αυτά τα έχουν σιχαθεί…ίσως πιο πολύ και από αυτούς που παίρνουν τα μέτρα ..

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

LIVE Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

μπορείτε να δείτε...και να διαβάσετε για την σημερινη διαδήλωση -απεργια και στο...indymedia,zoygla.gr, left.gr,βαθυ κόκκινο...
Μας άρεσε και η παρακάτω φωτογραφία απο το indymedia που δείχνει τον Α/Α χώρο να κάνει περιφρούρηση της πορείας του...
και αυτό σήμερα είναι πολύ θετικό ...για το λόγο οτι το σύστημα (οσο μεγαλώνει η θέληση του λαού για ανατροπή και εξέγερση)με κάθε τρόπο θα θελήσει να στήσει προβοκάτσιες με στόχο τον φόβο....Μπράβο και σε όσους αψήφησαν την χθεσινή κακοκαιρία και κατέβηκαν στους δρόμους

LIVE:ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ -ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Όλοι  Τρίτη 7/2 στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, Κλαυθμώνος 10.30 π.μ.
ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ
Συμφώνησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, στην επιβολή της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα δανειακή σύμβαση-λαιμητόμο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Παρά τους δραματικούς τόνους και τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους εργαζομένους. Μαχόμενοι(!) συντρίβουν τον κατώτερο μισθό, συμφωνούν σε νέα μείωση συντάξεων, σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων και του 13ου -14ου μισθού και για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Τη στιγμή που η ανεργία στοιβάζει ένα εκατομμύριο ανέργους δίχως αύριο στις ουρές του ΟΑΕΔ, αυτοί διασφαλίζουν… τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

η ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τον Λαό σε μαζική κινητοποίηση

Αν και δεν είναι κοινό κάλεσμα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τον Λαό σε μαζική κινητοποίηση ενάντια  σε κυβέρνηση και νέα μέτρα. Είναι πολύ θετικό που την ίδια ώρα δυνάμεις της αριστεράς θα βρεθούν μαζί στους δρόμους. Μόνο που δεν έχουν προπαγανδιστεί αρκετά. Ας ελπίσουμε να είναι πολύς ο κόσμος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  οργανώσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του , ενώ το ΚΚΕ καλεί, την ίδια ώρα και ημέρα «τους εργαζόμενους να ενώσουν του  φωνή τους μαζί του» με συγκεντρώσεις στην Ομόνοια (στην Αθήνα) και στο Άγαλμα του Βενιζέλου (στη Θεσσαλονίκη). H ΑΝΤΑΡΣΙΑ καλεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στους εργαζόμενους νοσοκομεία και σχολεία...μια καλή αρχή

 Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς απαντάμε στον εκφασισμό τους με δημοκρατία. Καταλαμβάνουμε το δημόσιο νοσοκομείο μας και το θέτουμε υπό τον άμεσο και πλήρη έλεγχό μας. Το Γ. Ν. Κιλκίς, πλέον θα αυτοδιοικείται και το μόνο αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων διοικητικού περιεχομένου θα είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σε αυτό.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΝΙΚ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΎ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ Κ. Υ. ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30-1-2012

Οι μετέχοντες στη Γενική Συνέλευση εργαζόμενοι του νοσοκομείου γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο Γ.Ν. Κιλκίς, καταλήξαμε στα παρακάτω:

1. Διαπιστώνουμε ότι τα σημερινά αλλά και μονιμότερα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. και κάθε επιμέρους κλάδου επειδή οφείλονται στη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον αποθρασυνόμενο διεθνή νεοφιλελευθερισμό, δεν μπορούν να βρουν τη λύση τους σε περιορισμένα μεμονωμένα ή ειδικά κλαδικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

2. Διαπιστώνουμε επίσης ότι επιμένοντας στην προβολή και υποβολή τέτοιων ειδικών αιτημάτων του κλάδου μας ουσιαστικά παίζουμε το παιχνίδι της ανάλγητης εξουσίας που επιθυμεί να αποτρέψει τη δημιουργία ενός πανεργατικού παλλαϊκού μετώπου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με κοινές διεκδικήσεις και εναντίον της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιφέρει με την πολιτική της, ώστε να αντιμετωπίσει ευκολότερα το διασπασμένο εχθρό της, τον λαό.