Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Εργάτη, Άνεργε, δε νιώθεις ντροπή για τη ψήφο σου; No Pasarán!

Εργάτη, Άνεργε, δε νιώθεις ντροπή για τη ψήφο σου; No Pasarán!
Αποφασίσαμε ως συντακτική επιτροπή του neotera-news στο πρώτο μας μετά-εκλογικό άρθρο να μην γράψουμε, κάτι σχετικά με την « ριζοσπαστική» αριστερά και τις εκλογές, παρόλο που αυτό το θέμα μας «πονάει». Θα ασχοληθούμε με τη παρουσία στην Βουλή αλλά και στις γειτονιές των φασιστών – ακροδεξιών, που κατά τη άποψη μας, μαζί με τα οικονομικά εγκλήματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και  εσχάτως ΔΗΜΑΡ, αποτελεί «εγκληματική πράξη» ενός φοβισμένου λαού, εργάτη, άνεργου, νέου , φτωχού. Και επειδή έχουμε την εντύπωση, ότι αυτό ίσως το « πληρώσουμε» πιο ακριβά από τη κρίση, για αυτό συνεχίζουμε  την    δημοσίευση  σημαντικών αναλύσεων για το φασιστικό φαινόμενο στη Ευρώπη. Δημοσιεύουμε ένα προφητικό άρθρο γραμμένο πριν 10 χρόνια στο περιοδικό Εξ Υπαρχής, τον Ιούνιο του 2002, (από το the trim). Το γεγονός ότι δέκα χρόνια μετά η παρακάτω ανάλυση δικαιώνεται δεν μας κάνει να νιώθούμε καλά. Αντίθετα νιώθουμε «προδομένοι», από εκείνη την αριστερά που όταν θέταμε το ζήτημα της μεθοδικής προετοιμασίας της Χ.Α.και της ακροδεξιάς, μας απαντούσαν ότι δεν ασχολούνται με περιθωριακά φαινόμενα που αποπροσανατολίζουν από την ταξική πάλη. Τώρα που την «πατήσαμε» μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο πιο σοβαρά, χτίζοντας (αντιφασιστικούς πυρήνες αλλυλεγύης)μέσα στα συνδικάτα;
(δες και Χρυσή αυγή, pericolosamente vivere*, μια προσπάθεια ερμηνείαςτου ΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ http://neotera-grek.blogspot.com/2012/05/pericolosamente-vivere.html)

Η Άνοδος της Άκρας Δεξιάς και του Νεο-φασισμού στην Ευρώπη: No Pasarán!

Έπρεπε να δούμε τον Jean-Marie Le Pen να περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και να παίρνει 18% για να αναγνωριστεί από διάφορους «Ευρωπαϊστές» ότι έχουμε μια επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Σάμπως και η έξαρση της νεο-ναζιστικής και ρατσιστικής βίας στην Ευρώπη, η οποία θα έπρεπε να προβληματίσει ακόμα και πιο δύσπιστους, δυστυχώς δεν στάθηκε επαρκής. Φαίνεται ότι ο «φετιχισμός» της «τυπικής δημοκρατίας» δημιούργησε φαινόμενα της «παρωπίδας» για αναλυτές, όπου η ωμή βία κατά των αδυνάτων, των φτωχών και των μειονοτήτων δεν θεωρείται κριτήριο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή της ουσιαστικής δημοκρατίας.  

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Υπάρχει ψήφος ντροπής;

Του Α.Κ
Υπάρχει ψήφος ντροπής;
Το άρθρο αυτό γράφετε λίγο μετά την ανάγνωση μιας είδησης, για τη αυτοκτονία ενός νέου ανθρώπου (36 ετών !) για οικονομικούς λόγους, στα Σεπόλια…
Αναρωτιέμαι, υπάρχει φτωχός ,άνεργος, μισθωτός, εργάτης, νέος που θα ψηφίσει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Και αν ναι ας μου εξηγήσει, πως γίνεται να μην ντρέπεται για αυτή την ψήφο…
Κατανοώ, κάποιον ιδεολογικά, να ανήκει σε ένα χώρο που προσδιορίζεται ως δεξιά. Αυτό που δεν κατανοώ, είναι πως γίνεται, κάποιος που ανήκει  στα κοινωνικά στρώματα που περιέγραψα, να ψηφίζει ένα κόμμα τόσο διεφθαρμένο και με απόλυτη ταύτιση, με τραπεζίτες, επιχειρηματίες, και άλλους, που σήμερα εξοντώνουν  τους συνανθρώπους μας, που τους οδηγούν στο περιθώριο και την αυτοκτονία.
Πως γίνεται εσύ ένας άνθρωπος του μεροκάματου, να ψηφίζεις τύπους που τα έχουν αρπάξει χοντρά από την πολιτική, που έχουν αρμέξει μέχρι τελευταίας σταγόνας το κρατικό χρήμα, που έχουν καταληστεύσει τον λαό και τους εργαζόμενους  και να μη ντρέπεσαι…
Τι θα μου πεις μεθαύριο στην δουλεία , δεν ήξερα δεν είδα; Και είδες και ήξερες, μόνο που ο μικροαστικός σου εγωισμός, το ατομικό σου βόλεμα, σε έκανε τομάρι και τυφλό…
Και μην μου πεις πως γίνεται ένας δεξιός να ψηφίζει αριστερά…Εγώ δεν σου ζήτησα να ψηφίσεις αριστερά, να μη ψηφίσεις αυτούς που σου σκάβουν τον λάκκο σου είπα…
Και ο λάκκος έχει και κάτι φίδια με χρυσά αυγά…

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Καμμένος… Ακύρωση των μνημονίων… Συνεργασία και με ΣΥΡΙΖΑ


Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, των μνημονίων αλλά ακύρωση τους. Τα μνημόνια είναι άκυρα, αντισυνταγματικά, αλλά και αντιευρωπαϊκά, χρησιμοποιώντας, ως επιχείρημα και τις απόψεις του συνταγματολόγου κ. Κασιμάτη.
Ως προς τα διλλήματα ευρώ η δραχμή απάντησε ότι  «Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», αναφερόμενος δε στον κ. Σαμαρα είπε…« ότι εκείνος που εκβιάστηκε, που άλλαξε θέση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ που τώρα με τα ίδια μέσα απειλεί το λαό» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν απειλείται».
Τόνισε ότι τα εισοδήματα των εργαζομένων, θα επανέλθουν στα προ μνημονίων, αφού  τα χρήματα  που κόπηκαν από τα μέτρα (3 δις) απουσιάζουν από την αγορά που βάζει λουκέτο. Στην ερώτηση που θα βρεθούν τα χρήματα αναφέρθηκε, στα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης που είναι 85 δις έναντι 50-54 δις που είναι μισθοί και συντάξεις…
Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως μπορούν να τα βρουν στο οικονομικό πρόγραμμα, αλλά χρειάζονται υποχωρήσεις σε ακραίες, όπως τις χαρακτήρισε απόψεις, για τα εθνικά θέματα.
Για το ΠΑΣΟΚ  είπε άτι «τόλμησε ο κ. Βενιζέλος να ρωτήσει που βάλαμε την υπογραφή μας και την ίδια στιγμή ήταν εκείνος που στην εξεταστική υπέγραψε την αθώωση του κρατούμενου σήμερα Ακη Τσοχατζόπουλου».
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υπογράψει τη σύμβαση με τη Siemens και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν δημόσια ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει η σύμβαση δεν θα υπογραφεί.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο EFSF δεν έχει δώσει χρήματα για να δανείσει την Ελλάδα αλλά εγγυήσεις σε έγγραφα, ενώ τα έσοδα από το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων έχουν καταρρεύσει.
Τέλος αναφέρθηκε στην ζώνη ΑΟΖ, και επισήμανε την πολιτική που ακολουθεί η Κύπρος σε αυτά τα θέματα…

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πρώτος Ο ΣΥΡΙΖΑ (30,2%) με διαφορά από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην διαδiκτυακή ψηφοφορία του zoygla.gr

Πρώτος Ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην διαδiκτυακή ψηφοφορία του zoygla.gr (1102 μέλη και σε 22381 μη μέλη)
phgh: Προηγείται με απόσταση ασφαλείας ο ΣΥΡΙΖΑ
http://www.zougla.gr/politiki/article/proigite-me-diafora-o-siriza

 

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΝΔ και Χ.Α. Δείτε σχόλια σε δεξιό Blog…Ντροπή!!! Μα που θα φτάσει η ακροδεξιά κατηφόρα της Νέας Δημοκρατίας;

ΝΔ και Χ.Α. Δείτε σχόλια σε δεξιό Blog…Ντροπή!!!
Μα που θα φτάσει η ακροδεξιά κατηφόρα της Νέας Δημοκρατίας;

Δεξί X-Trem(i): Επιτέλους!! Ο Κασιδιάρης της ΧΑ χαστούκισε την Κανέλλη η οποία τον χτύπησε πρώτη και πέταξε νερό στη Δούρου!!! (βίντεο)(
http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8099.html

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Όλοι στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!
Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο! Η "νομιμοποίηση" της απεργίας είναι οι συνελεύσεις και οι αποφάσεις των ίδιων των απεργών, είναι η αντοχή και η αλληλεγγύη τους. Η "νομιμοποίηση" της απεργίας είναι η αλληλεγγύη όλων μας, που τώρα τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι χαλυβουργοί. Δεν θα σπάσει με τόσο φτηνά κόλπα η απεργία.
Όλοι στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας αύριο στις 7 πμ για να περιφρουρήσουμε την απεργία και να στηρίξουμε τους χαλυβουργούς.
Αυτός ο αγώνας αποτελεί σύμβολο για την εργατική τάξη της χώρας μας και πρέπει να νικήσει.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
«Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις 31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασίας χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η Δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Εβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν με τα δικαστήρια να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες. Ιδιαίτερα να σταματήσουν τον αγώνα των ηρωικών Χαλυβουργών, που όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και διεθνώς αλλά τον έχουν κάνει δικό τους αγώνα.
Εμείς συνεχίζουμε τώρα πιο αποφασιστικά και ενωμένα την απεργία μας. Με την τελευταία απόφαση της συνέλευσής μας έχουμε στείλει στα σκουπίδια και το τελευταίο επιχείρημα της εργοδοσίας, ψηφίζοντας με μυστική ψηφοφορία, όπου 204 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και 42 κατά. Τώρα το επιχείρημά τους για παράνομη απεργία δεν ισχύει πλέον. Τα αντίθετα που υποστηρίζει η εργοδοσία με ανακοίνωσή της δεν ισχύουν, είναι ψέματα και στόχο έχουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν. Ο Μάνεσης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, είναι υποχρεωμένος να καθίσει να συζητήσει και να δώσει λύση στα αιτήματά μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους Χαλυβουργούς τώρα να συσπειρωθούν πιο πολύ γύρω από το σωματείο μας και ενωμένοι να συνεχίσουμε τώρα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Να τον περιφρουρήσουμε από τις προσπάθειες του πληρωμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού της εργοδοσίας να στήσει τις επόμενες μέρες πιθανές προβοκάτσιες σε συνεργασία με ανθρώπους από τα ΜΜΕ, για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας.
Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, δυναμώνοντας την υλική και ηθική συμπαράσταση και αλληλεγγύη.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, όλους τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν το γεγονός, να πάρουν μέτρα, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, στις θύελλες που έρχονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί.
Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργατών».

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

BABUSHKAGR το περιοδικό που τα λέει ... Εξω απ' τα δόντια...

Το διαβάσαμεκαι μας άρεσε
http://issuu.com/babushkagr/docs/babushka_teuxos001

'Tις θυμόμαστε από παιδιά,  ξύλινες, φουσκωτές κούκλες με τα παραδοσιακά ρωσικά φορέματα, που θύμιζαν μανούλες ή γιαγιάδες και καθεμιά έκρυβε μέσα της έξι-εφτά άλλα κουκλάκια, το καθένα σε δύο κομμάτια, για να βγει από το εσωτερικό του το επόμενο μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία φιγούρα, που είναι συμπαγής και ονομάζεται «σπόρος».'' 
H μπάμπουσκα ή ματριόσκα, όπως την λένε οι Ρώσοι συμβολίζει  δύο έννοιες. 
Η μία είναι η γονιμότητα (η πρώτη και μεγαλύτερη είναι η πρόγονος και ακολουθούν οι απόγονοί της). 
Η άλλη συμβολίζει την εξέλιξη του ανθρώπου, από τη γέννηση μέχρι τα γηρατειά. 
Έτσι παραφράζοντας τις δύο αυτές έννοιες , 
ΤBabushkagr , το περιοδικό της ''αμαρκάλευτης'' ενημέρωσης ήρθε για να αναδήξει την ουσία των σημερινών γεγονότων , αλλά και τον ιστορικό πρόγονο της σημερινής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης που επικρατεί! 
Ψιλαφίζοντας το καθένα απο τα κομμάτια των γεγονότων ,μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία φιγούρα,  την ουσία των πραγμάτων και να σπείρουμε τον "σπόρο της αμφισβήτισης". 
Σε μια προσπάθεια επανακαθορισμού της ανθρώπινης σκέψης αλλα και ύπαρξης πάνω στην τεράστια εξελικτική της πορεία , απο την δημιουργία του ανθρώπου μέχρι σήμερα.... 
Πολιτισμός , σάτιρα , πολιτική και φιλοσοφία , μόνο στο Babushkagr το περιοδικό του σοφού λαού ,με πλούσια άρθα και συνεντεύξεις απο την συντακτική ομάδα τουBabushkagr! 
Κάθε κυριακή στα ιντερνετικά σας  περίπτερα! 
BABUSHKAGR το περιοδικό που τα λέει ... Εξω απ' τα δόντια...
 http://babushkagr.blogspot.gr/p/blog-page.html

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ… ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (αποκλειστικό Βίντεο)

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ… ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (αποκλειστικό Βίντεο)

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Θεμελιώδης προϋπόθεση για να ανασάνει η χώρα είναι η κατάργηση και ακύρωση των μνημονίων λεηλασίας και κατεδάφισης και η χάραξη μιας νέας πορείας προοδευτικής πολιτικής ανατροπής, προοδευτικής διεξόδου και ανασυγκρότησης της χώρας.
Η κατάργηση και ακύρωση των Μνημονίων στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής προοδευτικής ανασυγκρότησης δεν είναι απλώς μια θετική πολιτική επιλογή αλλά αίτημα και ανάγκη για την επιβίωση του ελληνικού λαού. Αίτημα και ανάγκη για την επιβίωση του τόπου και την προοπτική της ελληνικής νεολαίας.
Το μεγάλο αστικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας και ειδικότερα οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν αφήνουν πίσω τους απλώς καμένη γη αλλά κάτι πολύ χειρότερο και τραγικότερο.
Αφήνουν πίσω τους μια ρημαγμένη και κατεστραμμένη χώρα, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος αλλά κυριολεκτικά κατρακυλά στην άβυσσο.
Τα δημόσια ταμεία όχι απλώς είναι άδεια αλλά και το δημόσιο δεν θα μπορεί να καλύψει μετεκλογικά πελώριες «μαύρες τρύπες» και στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.
Το έργο μιας διεξόδου της χώρας από τη σημερινή κρίση και της ανόρθωσης της, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι κάτι παραπάνω από τιτάνιο και απαιτεί την αντοχή, τη δύναμη, την υπομονή, την επιμονή, την ενότητα και τους αγώνες του ελληνικού λαού.