Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Θα αναλάβει κάποιος απο την Κυβέρνηση τις ευθύνες για αυτό το έγκλημα...



 Σχόλιο...Θα ανάλάβει κάποιος απο την Κυβέρνηση τις ευθύνες του για αυτό το έγκλημα...
Τραγωδία στη Λάρισα με νεαρούς φοιτητές. Θύματα τις κρίσης; Η τραγωδία συνέβη όταν τα πέντε μέλη της παρέας θέλησαν να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι σε  διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι δύο από τους φοιτητές στη συνοικία της Φιλιππούπολης, επί της οδού Παπαζαχαρίου.

Από τις αναθυμιάσεις δύο από τους πέντε έχασαν την ζωή τους ενώ  τρεις φοιτητές που επέζησαν, νοσηλεύονται στο μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Φίλη των άτυχων παιδιών τους  αναζητούσε πήγε στο διαμέρισμα, χτυπούσε και άκουσε βογγητά από τα παιδιά που ήταν ακόμη εν ζωή.

Με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς μπήκε στο χώρο όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί. Οι δύο είχαν αφήσει ήδη την τελευταία τους πνοή, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν σε άσχημη κατάσταση, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις.

Ένας γιατρός που έμενε κοντά, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους νεαρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο σημείο πήγε και η Πυροσβεστική χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ στη ΝΕΤ 23.00 «Ανθρωποι και Αριθμοί» του Γιώργου Αυγερόπουλου


Γκάνα: Το κατάμαυρο «σουξέ» του ΔΝΤ

Η Γκάνα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, είναι μια ιστορία επιτυχίας! Η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και αποκρατικοποιήσεις, έχει «επιτύχει τους στόχους». Πλέον η οικονομία της χώρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου και είναι πρώτη στην Αφρική!
Την ίδια στιγμή, όμως, 4.000 «σχολεία» δεν έχουν κτίρια και οι μαθητές κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Στις κλινικές στα βόρεια της χώρας αντιστοιχεί ένας γιατρός για 161.000 κατοίκους! Και οι μικροκαλλιεργητές, χωρίς καμιά υποστήριξη από το κράτος, έχουν αφεθεί να λιμοκτονούν, παλεύοντας μόνοι τους στον ωκεανό της ελεύθερης αγοράς.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ημερίδα- στρογγυλό τραπέζι με θέμα «όψεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία» Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων



https://www.facebook.com/events/430377900379111/?ref=2
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων σας προσκαλεί στην ημερίδα- στρογγυλό τραπέζι με θέμα «όψεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία». Είναι η αρχή ενός κύκλου συζητήσεων του ΣΕΚ γύρω από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
«ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 28-2-2013  17:30
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμός – Παρέμβαση της Προέδρου του  ΣΕΚ Ευαγγελίας Τσαπατσάρη
ΣΥΖΗΤΟΥΝ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Δημοσιογράφος)
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΝΑΝΤΙΑ (Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ,)
ΚΑΝΕΛΗ ΛΙΑΝΑ (βουλευτής Κ.Κ.Ε)
ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΑΚΗΣ (Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων)
ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ( Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πάντειο)
Θα υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων και ερωτήσεων από το κοινό





Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα»-από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2.

«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα», αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής «Ειδικός Απεσταλμένος» που προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες της χώρας. Ωστόσο, στο επεισόδιο, αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το τελευταίο 10λεπτο με το ρεπορτάζ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και την Καναδική εταιρεία Ελντοράντο.

Το γαλλικό κανάλι προβάλλει τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσει η εταιρεία από την περιοχή, αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει, τονίζοντας πως το ελληνικό κράτος προσέφερε ένα «δωράκι» στην Ελντοράντο η οποία αποκτά δικαιώματα που καμία άλλη εταιρεία στο παρελθόν δεν είχε στη χώρα` να καταστρέψει ένα από τα σημαντικότερα σε βιοποικιλότητα δάση στην Ευρώπη για να εξορύξει χαλκό!

Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την άποψη των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα καταστεί το 2016 στη μεγαλύτερη χώρα εξόρυξης χρυσού και χαλκού στην Ευρώπη, οι κάτοικοί της δεν θα έχουν κανένα κέρδος, καθώς οτιδήποτε προσοδοφόρο θα κατευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο στην εταιρεία εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στον ρόλο Πάχτα στην υπόθεση, ενώ η δημοσιογράφος τον συναντά για να μάθει και τη δική του άποψη για τις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει αποκομίσει προσωπικά οφέλη από την εξαγορά των μεταλλείων από την Ελντοράντο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος δεν διστάζει να τον ρωτήσει κατάμουτρα! Ο κ. Πάχτας πετά το μικρόφωνο και αποχωρεί θιγμένος. Η δημοσιογράφος προχωρεί ένα βήμα παρακάτω και συνομιλεί στο τηλέφωνο με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας ο οποίος ομολογεί απροκάλυπτα πως ο Χρ. Πάχτας τους στήριζε πάντα αναφορικά με την μεταλλευτική εκμετάλλευση, με αντάλλαγμα να προσληφθούν «οι δικοί του».

«Στην Ελλάδα», λοιπόν, «όλα πωλούνται» αναφέρει στην κατακλείδα της η δημοσιογράφος, «σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, είναι επείγον να γεμίσουν τα ταμεία με ό,τι πωλείται, που περιλαμβάνει εκτός από την κληρονομία της κι ένα κομμάτι από την ψυχή της».

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ : http://www.youtube.com/user/antigoldg...

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : http://www.polispress.gr/

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αύξηση ωρών διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς

 

 πηγη:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63784995

Αύξηση ωρών διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς


Νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή αυξάνει από τον Σεπτέμβριο τις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, με συνέπεια να μειωθούν δραστικά οι θέσεις των αναπληρωτών. Υποτυπώδεις θα είναι οι προσλήψεις μονίμων.


Αύξηση ωρών διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς
Σοβαρές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών φέρνει η διάταξη που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και η οποία προβλέπει μείωση των αναπληρωτών μέσω της αύξησης των ωρών διδασκαλίας για το μόνιμο διδακτικό προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης.
Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην «επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16», το οποίο προβλέπει περικοπές στις κοινωνικές κρατικές παροχές.
Κατόπιν αυτού οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αύξηση του χρόνου εργασίας τους με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εκλογές σήμερα στην Κύπρο.. η ριζοσπαστική αριστερά στο δρόμο της αντίστασης



 Τα νεώτερα για τις εκλογές στην Κύπρο...
Λίγος καιρός πέρασε από την επικύρωση των μνημονιακών νομοσχεδίων και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου έχουν ήδη αποθρασυνθεί. Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν θέματα όπως: η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, οριστική κατάργηση της ΑΤΑ και του 13ου μισθού όπου ακόμα ισχύουν, και άλλες μειώσεις των κοινωνικών παροχών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές. Η υπογραφή του μνημονίου ανοίγει το δρόμο στον Αναστασιάδη, το γνησιότερο εκφραστή του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στην Κύπρο. Ο Αναστασιάδης φαντασιώνεται πως θα εφαρμόσει ανενόχλητος τα νεοφιλελεύθερα σχέδια του και θα επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα. Η υποψηφιότητα του καιροσκόπου, εθνικιστή Λιλλήκα κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Απαγορευμένη Εκπαίδευση-δείτε την ταινία


Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία. Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών. Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια. Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=nRiLRSjebFM&feature=player_embedded

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 1μ.μ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

https://www.facebook.com/events/340904579356918/
Εδώ και μερικούς μήνες τα κεντρικά γραφεία της νεοναζιστικής χρυσής αυγής έχουν μετακομίσει στη λεωφόρο Μεσογείων, κοντά στη στάση Κατεχάκη του Μετρό. Πρόκειται για μια επιθετική επιλογή, που δεν έχει μόνο στόχο την στέγαση όλων των ρατσιστικών και μισαλλόδοξων πρωτοβουλιών τους, όπως τους χυδαίους “«γιατρούς» με σύνορα”. Πολύ περισσότερο, στοχεύουν στην επέκταση της τρομοκρατικής τους δραστηριότητας σε περιοχές που μέχρι στιγμής δεν έχουν διείσδυση, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι απέχουν μερικά μέτρα από τα στρατηγεία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια βαθιά συστημική δύναμη που στηρίζει τα μνημονιακά μέτρα (πχ. ξεπούλημα ΑΤΕ, μη φορολόγηση εφοπλιστών κ.α.), καταγγέλει και στοχοποιεί απεργιακούς και κοινωνικούς αγώνες (Χαλυβουργία, εργολαβικοί ΑΠΘ, ΜΕΤΡΟ κ.α.), αποπροσατολίζει και γι’ αυτό απολαμβάνει την ασυλία της από Κράτος, «Δικαιοσύνη» και MΜΕ.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σοφία Σακοράφα...πολύ φοβάμαι ότι για το λαό αυτό μεταφράζεται σε ένα αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης.

 Η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η πίεση του χρόνου με αναγκάζει να γίνω επιγραμματική.
Θέλω να κάνω μια εκ βαθέων πολιτική εξομολόγηση και αμέσως μετά να επιχειρήσω την αναλογία της.
Έχω χάσει λίγο την μπάλα. Αυτή είναι η πολιτική μου εξομολόγηση.
Η αναλογία είναι ότι εάν σε μένα συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολύ φοβάμαι ότι για το λαό αυτό μεταφράζεται σε ένα αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης.
Και πιστεύω, αλλά και γνωρίζω, στο βαθμό που μπορώ να γνωρίζω, ότι υπάρχει ένας κόσμος που δηλώνει και είναι απογοητευμένος από μας.
Και θα επιχειρήσω να εξηγήσω το γιατί μέσα στη δυσκολία των λίγων λεπτών.
Γύρω μας διαλύεται το σύμπαν. Κυριολεκτώ, χωρίς καμία υπερβολή, διαλύεται το σύμπαν. Οι δε μήνες που έρχονται θα είναι οι σκληρότεροι μήνες που έχουμε ζήσει εδώ και 40 χρόνια.
Θαρρώ ότι σε αυτή τη δραματική συγκυρία ο λαός μας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από εμάς και θεωρώ διαφορετικές απαιτήσεις από αυτό που κάνουμε.