Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΕΤΣΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ-Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”


Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”
Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:
• H ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ, του μεγάλου αφεντικού της coca cola. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (Άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από την νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η Nutriart φορτώθηκε και το δάνειο για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ ύψους 50.000.000€.
• Ο κ. Δαυίδ δηλαδή εξαγόρασε χωρίς φράγκο την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στην νέα εταιρεία Nutriart. Ο δανεισμός έφτασε στα 120.000.000€
Οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας που ορίζονταν από τον κύριο Μέτοχο επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία στην υποστήριξη των λειτουργιών της εταιρείας και όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης.
Έμπειρο προσωπικό παραγκωνίζεται και εξωθείται σε αποχώρηση.
Κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας παραδίδονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, με διαδικασίες αδιαφανείς και ενώ μπορούσαν να καλυφθούν ενδοεταιρικά.
Γιγαντώνεται η διοίκηση με αθρόες προσλήψεις στελεχών, από θυγατρικές του Ομίλου του Μεγαλομέτοχου, δίνονται bonus για στόχους που ποτέ δεν πιάνονται, εκτοξεύοντας έτσι τα διοικητικά κόστη σε δυσθεώρητα ύψη.
Ξοδεύεται 1,5 εκατομμύριο ευρώ για λογισμικό ERP που δεν εγκατέστησαν ποτέ.
Διαλύεται το δίκτυο διανομής.
Και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.
Οι εργαζόμενοι από τότε και επανειλημμένα είχαν επισημάνει τις καταστροφικές επιλογές της διοίκησης.
Αποτέλεσμα ο τζίρος της εταιρείας να πέσει από 85.000.000 το 2008 στα 15.500.000 το 2012 και η εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία 2 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων (κούρεμα) και νέας χρηματοδότησης.
Οι συζητήσεις και συμφωνίες με μια ομάδα 14 τραπεζών αποδεικνύονται εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι τράπεζες, που ανακεφαλαιώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού – και στα ΔΣ τους συμμετέχουν ενίοτε και μέλη της οικογένειας του μεγαλομέτοχου Δαυίδ – εμφανίζονται αδιάφορες μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της εταιρείας.
Οι δύο χρηματοδοτήσεις που συμφωνούνται με τις τράπεζες 8.923.000 και 4.942.000 αργούν να εκταμιευθούν και έτσι η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την εταιρεία.
Δεν πληρώνονται προμηθευτές, δεν αγοράζονται πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων, η εταιρεία δεν μπορεί να είναι συνεπής στους πελάτες της με αποτέλεσμα να χάνεται μέρα με τη μέρα η μάχη στην αγορά. Οι ανταγωνιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κερδίζουν σημαντικό μερίδιο αγοράς, που είναι δικό μας!
Θεωρούμε ότι οι δύο πλευρές -Τράπεζες και μέτοχος- εχουν κοινή ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο. Οι επιλογές τους αποδείχτηκαν καταστροφικές.
Αυτοί προσπαθούν να πετάξουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Η συμπαιγνία τους είναι απίστευτη. Ξέρουμε ότι αν θέλουν τα βρίσκουν μια χαρά! Ας μη διανοηθούν να παίξουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εργαζομένων!
Όταν θεωρούσαν ότι θα αυξανόταν η κερδοφορία τους «εφτιαξαν» την Nutriart. Τώρα που θεωρούν ότι τα κέρδη τους δεν θα είναι επαρκή θέλουν να «καταργήσουν» εργαζόμενους και παραγωγικές μονάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και της αγοράς.
Άλλωστε ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Nutriart ο όμιλος ξεκινάει να δραστηριοποιείται σε μια σειρά από κλάδους από τους οποίους προσδοκά αυξημένη κερδοφορία. Η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Δαυίδ στην ηγεσία της Eurobank το επιβεβαιώνει.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η εταιρεία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για τους εξής βασικούς λόγους:
- Η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω καθετοποιημένης παραγωγής στην επεξεργασία αλεύρων – βασικό είδος διατροφής, στην παραγωγή Ψωμιών και Αρτοσκευασμάτων καθώς και Προϊόντων Καταψυγμένης ζύμης. Σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει είναι ύβρις και έγκλημα να κλείνει μια τέτοια εταιρεία.
- Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας – Αλλατίνη, Κατσέλης και Πλάζα – είναι πανίσχυρα, με μεγάλη αναγνωρισημότητα στην Ελληνική και ξένη αγορά.
- Η αγορά στα ψωμιά δεν είναι υψηλής ανταγωνιστικότητας. Υπάρχουν 3 εταιρείες στο χώρο.
Οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια:
Από 1.000 έμειναν 500, αντιμετώπισαν μεγάλες και συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους – έμειναν μέχρι και 5 μήνες απλήρωτοι, παρείχαν μειωμένη εργασία για 3 μήνες στις αρχές του 2013.
Αντίθετα, η διοίκηση δεν υποστήριξε την ανάπτυξη της εταιρείας και μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η χρονική επιλογή της κατάθεσης της αίτησης πτώχευσης, τώρα που υπάρχουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων.
Η εταιρεία πρέπει να επιβιώσει και θα επιβιώσει.
Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των εργοστασίων.
Τα χρήματα από αξιοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων θα πρέπει να διοχετευθούν άμεσα για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας και όχι τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Καμία απόλυση – καμία δυσμενής αλλαγή των όρων εργασίας.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους 500 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, απέναντι στον λαό που πλήττεται σκληρά από την κρίση και επιπλέον απέναντι σε δεκάδες άλλες οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται γύρω απ αυτή (π.χ. αγρότες, προμηθευτές, μεταφορείς κ.λ.π)
Ακόμα θα πρέπει να λογοδοτήσει επειδή άφησε βορά των επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων μια εταιρεία η οποία, ειδικά σε συνθήκες που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά, μπορεί να προσφέρει, εξυπηρετώντας στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κοινή συμπόρευση και αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμίζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τροϊκα και την Ευρωπαική Ενωση.
Οι εργαζόμενοι λειτουργούν γενιές ολόκληρες τις ιστορικές αυτές εταιρείες και όχι τα Golden boys του τραπεζικού κατεστημένου και του Μεγαλομέτοχου.

Από κοινού :
Σωματείο Εργαζομένων Υιοι Χ.Κατσέλη και Σωματείο Εργαζομένων Αλλατίνη-Ελβιπέτ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ-«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ» ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ



Με βάση τα τελικά αποτελέσματα από τις 85 ΕΛΜΕ φαίνετε καθαρά ότι η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ) κερδίζουν τουλάχιστον τις 7 από τις 11 έδρες για το νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Με βάση το πώς θα κινηθούν οι 38 (ανεξάρτητοι;) σύνεδροι υπάρχει η πιθανότητα για 8 έδρες στα αριστερά…


ΝΈΟ Δ.Σ. ΟΛΜΕ*
16ο ΣΥΝ*
ΣΥΝΕΚ
3
118
ΔΑΚΕ
3
100
ΠΑΜΕ
2
69
ΠΑΡΕΜΒ
2
69
ΠΑΣΚ
1
39
ΔΗΑΡΜΕ

2
ΛΟΙΠΑ

38



ΣΥΝΟΛΟ
11
435
Το Σημερινό πρόγραμμα… Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το
(χρειάζεται εγγραφη)
(χρειάζεται εγγραφη)

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013
9.30 – 11:00 Εγγραφές συνέδρων
11.00 –14.00 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Έναρξη - Διαπίστωση Απαρτίας
Εκλογή μόνιμου Προεδρείου
Ομιλία Προέδρου Δ.Σ. ΟΛΜΕ
Χαιρετισμοί εκπροσώπων συνδικαλιστικών – εκπαιδευτικών Οργανώσεων (5΄)
14.00 – 16.00 Διάλειμμα για φαγητό
16.00 – 21.00 Εκλογή Επιτροπής Ελέγχου Πληρεξουσίων
Εκλογή Οικονομικής Ελεγκτικής Επιτροπής
Εκλογή Επιτροπής Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Συζήτηση - Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
Πεπραγμένα απερχόμενου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (15΄)
Οικονομικός Απολογισμός ΟΛΜΕ (5΄)
Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής (5΄)
Οικονομικός Προϋπολογισμός (5΄)
Έκθεση Οικονομικής Ελεγκτικής Επιτροπής (5΄)
Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. ΚΕΜΕΤΕ (10΄)
Οικονομικός Απολογισμός ΚΕΜΕΤΕ (5΄)
Έκθεση Πεπραγμένων των Αιρετών Συμβούλων
του ΚΥΣΔΕ (10΄ + 10΄)
Πρόταση διαγραφής της ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη
της ΟΛΜΕ
Έλεγχος πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ από
τους αντιπροσώπους (5 λεπτες ομιλίες)
21.00 Φαγητό

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά


Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά

   Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με το τσιράκι τους, τη ΔΗΜΑΡ, δείχνουν κάθε μέρα που περνά το δολοφονικό τους πρόσωπο. Ο κοινοβουλευτικός μανδύας δε μπορεί να κρύψει τον ολοκληρωτικό εκφασισμό. Η επιβολή της πολιτικής τους περνά μέσα από την τρομοκρατία, την εξόντωση αγωνιστών, την ποινικοποίηση της αντίστασης, των σχέσεων, της συντροφικότητας.
   Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς». Τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της οργάνωσης αρνούνται τη συμμετοχή του. Παρόλα αυτά παραμένει 2,5 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί, ενώ το συμβούλιο εφετών παράτεινε την κράτησή του για ακόμη 6 μήνες, πέραν του 30μήνου που προβλέπει το Σύνταγμα, ξεφτιλίζοντας  οι ίδιοι τους νόμους τους.
  Όσο η κρίση θα βαθαίνει στον πυρήνα του καπιταλισμού, τόσο ο ταξικός πόλεμος θα εντείνεται. Το αστικό κράτος μαζί  με τις φασιστικές συμμορίες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στους αγωνιστές.  Είτε αυτοί είναι εργάτες πρόσφυγες, είτε κινηματικοί αγωνιστές (π.χ. Σκουριές), είτε τέλος ανήκουν στο χώρο του αναρχισμού και της επαναστατικής αριστεράς.
  Καλούμε το εργατικό κίνημα, τους πολιτικούς φορείς-συλλογικότητες, όσους-ες νιώθουν αγανάκτηση από τον οχετό της πολιτικής τους, σε επαγρύπνηση.
  Τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης πρέπει να μπουν άμεσα σε λειτουργία. Απαιτούμε τώρα, την άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά.
  Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται.
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ


21:00: Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ: Χορωδία της ΕΡΤ σε γνωστά τραγούδια
Λάκης Παπαδόπουλος
Παντελής Θαλασσινός
Lamnia Bedioui και Solis Barki – Νίκος Σουλιώτης κρουστάΟ συνθέτης Ηρακλής Πασχαλίδης (πιάνο) σε τραγούδια του με στίχους του Ιταλού Τζάνι Ροντάρι) και από θεατρικές παραστάσεις. Τραγουδάει ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου
Τρίτη Όχθη  Παραδοσιακά Ροκ
«ZOULIXO λίγο» θεατρικό rock με μπόλικη δόση μαύρου χιούμορ, Γιώργος Μακρής φωνή, Τίμος Χατζιηωάννου πλήκτρα φωνή,
Κώστας Πέτρογλου τύμπανα – φωνή, Στέλιος Φράγκος Κιθάρα –φωνή, Παναγιώτης Χαράμης μπάσο.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΛΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ -ΔΕΙΤΕ LIVE


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΕΡΤ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι δεκάδες συνδικαλιστές, αντιπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα  της ΠΟΣΠΕΡΤ, για κοινό συντονισμό του αγώνα, ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, δηλώνουμε:
Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ, που μέχρι τώρα έχουν δώσει έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις κινητοποιήσεις τους και την πρωτοφανή αλληλεγγύη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή εδώ και 15 ημέρες ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά δώσαμε και ένα αποφασιστικό χτύπημα στην κυβέρνηση Σαμαρά που έχασε ένα από τα στηρίγματά της.
Μετά την ΕΡΤ ξέρουμε καλά πως ο «ξαφνικός θάνατος» θα απλωθεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία και ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο. Για να μην θρηνήσουμε ένα – ένα τα θύματα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε. Το σύνθημα «Να μην κλείσει η ΕΡΤ» γρήγορα έχει γίνει «Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική».
Αν η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη σπατάλη στην ΕΡΤ, ας ξεκινήσει από τις διοικήσεις που διόρισε, από το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων που διόρισε, από τα τσάμπα pool στα ιδιωτικά κανάλια, από τις εξωτερικές παραγωγές. Να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος. 
Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να νικήσουμε. Να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της και όλες τις δραστηριότητες. Να σταματήσουμε το τσουνάμι λουκέτων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών.
·         Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..
·         Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
·         Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή.


Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε λαϊκό ξεσηκωμό

Δεν θα πέσουν από μόνοι τους αν δεν τους ανατρέψει ένα πλατύ μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Τώρα είναι η στιγμή της ανατροπής.
Προχωράμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου και την οργάνωση του αγώνα για :

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

·            Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη ενάντια στις απολύσεις και την κυβερνητική πολιτική.
·            Στηρίζουμε την προσπάθεια των Ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  για κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
·         Καλούμε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία να προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 4 Ιουλίου ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση του Δημόσιου.
·         Καλούμε νέα σύσκεψη όλων των Ομοσπονδιών και Σωματείων το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 18:00 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
·         Ζητάμε από το Διασωματειακό των συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ να μπει ξανά, πλάι μας, στον απεργιακό αγώνα.
·         Καλούμε τη UNI MEI στο να διευρύνει πανευρωπαϊκά τον αγώνα της ΕΡΤ, προκηρύσσοντας πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στα ΜΜΕ.





ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΨΗ ΠΟΣΠΕΡΤ


Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

καθεστωτικά μέσα...copy page

 Δημοσιεύματα περί «έρημης ΕΡΤ» εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα σε διάφορα καθεστωτικά μέσα. Οι εικόνες από άδεια studio, άδειους διαδρόμους, ακόμα και μια άδεια σκάλα ήταν αυτές που ανέλαβαν να μας βάλουν στο κλίμα εγκατάλειψης της μάχης. Πως όμως στήθηκε αυτό το ρεπορτάζ;

Οι καλοί συνάδελφοι χρησιμοποίησαν 2 όμορφα τρικ. Το ένα είναι ότι φωτογράφισαν κάποιους χώρους στις 6 τα χαράματα, όταν οι εργαζόμενοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία και τα studio τους. Είμαστε εδώ μόνιμα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει 24ωρη περιφρούρηση και φυσικά 24ωρη βάρδια για να βγαίνει στον αέρα η ραδιοφωνία και η τηλεόραση.


Το δεύτερο τρικ είναι πολύ απλό. Ο φωτογράφος μπαίνει στο master control της τηλεόρασης και ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι ετοιμάζει ένα ρεπορτάζ προκειμένου να φανεί ότι το κτίριο της ΕΡΤ παραμένει ένα διαμάντι και ότι δεν υπάρχουν πλιάτσικα και καταστροφές όπως γράφουν οι πληρωμένες εφημερίδες και τα site. Ζητάει από τους εργαζόμενους για 1 λεπτό να βγουν από το πλάνο για να δείξει σε πόσο άψογη κατάσταση λειτουργούν όλα τα μηχανήματα και κάνει ένα κλικ… Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το ότι το master control της τηλεόρασης δεν είναι ποτέ άδειο γιατί αλλιώς δεν θα έβγαινε το σήμα και ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν θα ήταν ξεκλείδωτο αν ήταν άδειο είναι κάτι που αφορά την κοινή λογική και που προφανώς δεν αφορούν τους γκεμπελίσκους δημοσιογράφους των «νέων μέσων». (πηγη:http://www.thepressproject.gr/article/44466/Pos-na-stiseis-mia-probokatsia-ert)



                          

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σαν σήμερα έφυγε ο Μανόλης Αναγνωστάκης 23-06-2005

Σαν σήμερα έφυγε ο Μανόλης Αναγνωστάκης 23-06-2005


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε ιατρική. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής συμμετείχε στην ΕΠΟΝ. Κατά τη διετία 1943-1944 ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού "Ξεκίνημα", που ανήκε στον εκπολιτιστικό όμιλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είχε έντονη πολιτική δράση στο φοιτητικό κίνημα, για την οποία φυλακίστηκε το 1948, ενώ το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο. Βγήκε από τη φυλακή με την γενική αμνηστία το 1951.
Την περίοδο 1955-1956 ειδικεύτηκε ως ακτινολόγος στη Βιέννη και κατόπιν άσκησε το επάγγελμα του ακτινολόγου για ένα διάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 1978 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Δημοσίευσε κείμενά του για πρώτη φορά στο περιοδικό Πειραϊκά Γράμματα (1942) και αργότερα στο φοιτητικό περιοδικό Ξεκίνημα (1944), του οποίου υπήρξε και αρχισυντάκτης για μία περίοδο. Ποιήματά του, καθώς και κριτικές δημοσιεύτηκαν αργότερα σε αρκετά περιοδικά. Την περίοδο 1959-1961 εξέδιδε το περιοδικό Κριτική, ενώ υπήρξε μέλος της εκδοτικής ομάδας των Δεκαοκτώ κειμένων (1970), των Νέων Κειμένων και του περιοδικού Η Συνέχεια (1973).
Το 1986 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το 1997 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μιχάλης Γρηγορίου έχουν μελοποιήσει αρκετά ποιήματά του, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ιταλικά.
Καταγόταν από το χωριό Ρούστικα Ρεθύμνης, όπου σώζεται το σπίτι του πατέρα του. (WIKI)

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ


Κείμενο 18 κινήσεων πόλης και περιφερειών για τον αγώνα της ΕΡΤ


Η ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ!
Η μαύρη οθόνη πάνω στη συχνότητα της ΕΡΤ αναδεικνύει, τόσο σε κυριολεκτικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, την μαύρη καταχνιά της επίθεσης κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι στην κοινωνία.
Η συγκυβέρνηση των προθύμων από την Τρίτη στις 11:13 το βράδυ έκοψε το σήμα όλων των ραδιοφωνικών & τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ μαζί και την αναμετάδοση ξένων τηλεοπτικών καναλιών, κατέβασε ακόμα και τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ, προσπαθεί να εμποδίσει την αναμετάδοση από άλλες συχνότητες, ζητά την εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ απειλώντας με επέμβαση των ΜΑΤ, εκβιάζει προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να φοβίσει τον κόσμο.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-Οι ιστορικοί δημιουργούν το παρελθόν. Οι ιδεολόγοι το μέλλον.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.
Καρλ Μαρξ,   1818-1883,   Γερμανός φιλόσοφος


Ήταν Σεπτέμβριος του 93 όταν ο Σαμαράς έριχνε τον Μητσοτάκη. Είκοσι χρόνια μετά αν η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει από την κυβέρνηση, τότε μένουν 153 Βουλευτές. Και ίσως η ιστορία επαναληφθεί από την ανάποδη… Βρυκολακίστικες ιστορίες!!!
Λέτε να πέσει το Blog (Μητσοτάκης);

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ;

Σε λίγο αποκλειστικά η Πρόταση Φώτη...Η αυτά η εκλογές. Με άγριες διαθέσεις ο Φώτης..." Δεν θα μου διαλύσεις το κόμμα" "Μάζεψε τους δημοσκόπους σου...που εκβιάζουν με ψεύτικες δημοσκοπήσεις δήθεν για 1%" κ.α


"Η αδιέξοδη οικονομική πολιτική των Σαμαρά – Στουρνάρα – τρόικα δεν βγαίνει και την αδυναμία τους τη μετατρέπουν σε κρίση, με πρόσχημα την ΕΡΤ, αποσταθεροποιώντας την πολιτική ζωή του τόπου.
Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη απέναντι στη χώρα, δεν μπορεί να σημαίνει απενοχοποίηση της Δεξιάς. Πολύ περισσότερο κατά τη στιγμή  την οποία ο κ. Σαμαράς επανιδρύει το κομματικό κράτος της Δεξιάς.
Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να εμμείνει στην απόφαση της προηγούμενης Πέμπτης, για την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε."

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΡΕΣ


Μια δύσκολη μέρα για τους δημοσιογράφους μετά απο πίεση...απεργίες, απολύσεις κ.λ.π... 
ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΡΕΣ

Εγγεγραμμένοι: 5.701
Ψήφισαν: 3.322 
Έγκυρα: 3.185 Άκυρα: 60 Λευκά: 77 
Εκλογικό μέτρο: 289
Έλαβαν: 
Ι. Συνδυασμός
 «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)
Ψήφοι:
 756 Έδρες: 3
ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ψήφοι:
 689 Έδρες: 3
ΙΙΙ. Συνδυασμός
 «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
Ψήφοι:
 561 Έδρες: 2 
ΙV. Συνδυασμός
 «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
Ψήφοι:
321 Έδρες: 1
V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» 
Ψήφοι:
 289 Έδρες: 1
VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 
Ψήφοι:
 264 Έδρες: 1
VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»
Ψήφοι:
 250 Έδρες: -
VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!»
Ψήφοι:
 30 Έδρες: -


εκλογές της ΕΣΗΕΑ-ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΡΕΣ



Μια δύσκολη μέρα για τους δημοσιογράφους μετά απο πίεση...απεργίες, απολύσεις κ.λ.π... 

ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΡΕΣ

Εγγεγραμμένοι: 5.701
Ψήφισαν: 3.322 
Έγκυρα: 3.185 Άκυρα: 60 Λευκά: 77 
Εκλογικό μέτρο: 289
Έλαβαν: 
Ι. Συνδυασμός
 «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)
Ψήφοι:
 756 Έδρες: 3
ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ψήφοι:
 689 Έδρες: 3
ΙΙΙ. Συνδυασμός
 «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
Ψήφοι:
 561 Έδρες: 2 
ΙV. Συνδυασμός
 «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
Ψήφοι:
321 Έδρες: 1
V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» 
Ψήφοι:
 289 Έδρες: 1
VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 
Ψήφοι:
 264 Έδρες: 1
VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»
Ψήφοι:
 250 Έδρες: -
VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!»
Ψήφοι:
 30 Έδρες: -

Τα αποτελέσματα του 2011...